>jmigWUVgWU8Y6Uis<

Frantz Schubert, Antonin Dvorák, Dmitri Schostakovich og Pyotr Ilyich Tchaikovsky...

Det musikalske oplæg fejler bestemt ikke noget, når Vesthimmerlands Musikforening søndag aften bidrager til kulturen i Aars med klassisk musik på Vesthimmerlands Gymnasium.

Koncerten er den anden i rækken i denne sæson, og har henholdsvis den unge danske pianist Katrine Gislinge og den tjekkiske cellist Michaela Fukacová placeret ved det musikalske styretøj.

Katrine Gislinge slog sit første piano an som seks-årig i 1975. 10 år senere vandt hun guldmedalje i Berlingske Tidendes musikkonkurrence for klassisk musik, og året efter blev hun optaget på musikkonservatoriet.

Hun debuterede på scenen i 1992 og har siden modtaget en lang række priser og legater for sit fornemme spil.

Michaela Fukacová blev født og voksede op i et musikerhjem i Brno i Tjekkiet. Hun spillede klaver som fire-årig, men blev som 14-årig grebet af celloen. Og det er for sit cellospil, hun kendes i dag. Michaela Fukacová flyttede til Danmark i 1985, hvor hun studerede på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium.

Sit internationale gennembrud fik hun i 1990, hvor hun debuterede i Paris og London. Siden har hun spillet sammen med musikere inden for klassisk musik i en lang række store internationale orkestre.